sobota, 7. februar 2009

O novih izdelkih in problematičnem fotografiranju

ogrlica

prstan

Če je človek zgolj amaterski fotograf in bi rad fotografiral svoje izdelke, ki pa na fotografiji izpadejo mnogo slabše kot v resnici, je to problem. Vsaj zame. Danes sem fotografirala vsaj eno uro. Moram si narediti škatlo, ki jo bom lahko osvetlila z vseh strani, da ne bo odbleskov. Ti so vedno problem, sploh pa pri predmetih, ki imajo lesk. Sama bleščava. No in tu je kao "najboljši rezultat". J. je komentiral, da jaz itak nikoli nisem z ničemer zadovoljna. Kaj hočemo, tudi taki moramo bit. Nas to sili naprej, da raziskujemo, poskušamo...

Zdaj pa še o tem, zakaj fimo imenujem poli ali pa PC. Iz dveh razlogov: ker poleg Fima uporabljam še Kato clay, predvsem za osnove prstanov, saj je mnogo trdnejši in čvrstejši, je pa za preparacijo in obdelavo bolj zahteven (je še trši od fimo classic). Še ena njegova dobra stran je, da se na njem skoraj ne poznajo prstni odtisi. Premo Sculpey pa ima čudovite pearl odtenke, ki se med sabo tudi zelo lepo mešajo. Do dugega sklepa pa smo prišle z Majdo in Kristino. Če hočeš svoje stvari spraviti v promet, se zgodi, da te ljudje sprašujejo iz česa je to narejeno. Ko rečeš iz Fima, je njihov odgovor naslednji: "A iz Fima, to pa tud moja ta mala v vrtcu dela!" In še prej navdušeni, zdaj odkorakajo stran, ti pa dobiš podaljšan obraz!! Ja, njena ta mala!! A ve, kolk truda je v tem...njena ta mala...ji bom jest že pokazala...njeno ta malo... Če pa stvar malce zaviješ in rečeš, da je iz polymer claya, pa si redko kdo upa priznati, da ne ve, kaj to sploh je (tipičen produkt slovenskega izobraževalnega sistema). Kot pravi Louise Fischer Cozzijeva:"People like mistery!"

Pa lepo soboto,
Maja 


22 komentarjev:

  1. to pa tako dobro zgleda, ful lepo,res.

    OdgovoriIzbriši
  2. Glej in se čudi. Noro dobro..A to si štampiljko odtisnila?

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja..hudoo, kaj je to po vrhu?...men deluje kot neka barva...:S

    drugač pa dobra "potegavščina" tole s poli:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Tale zadnja fotka zgleda pa čisto profesionalna. Da o izdelku niti ne govorim!!!! Avantgarda!

    OdgovoriIzbriši
  5. Vem, kako je tole s fotografijami :) Zdaj, ko sem ravno ugotovila, kako čestitke vsaj približno dobro izgledajo, pa sem ugotovila, da nakita ne znam slikat :( Ko bom velika, bom imela škatlo s frosti, da razbijejo odseve, pa lučkami okoli in okoli, da ne bo senčk.. pa dober fotoaparat z ustreznim objektivom :)))) potem pa bo.
    Se mi pa zdi fotografija prstana na roki še najboljša. Jooj, pa da ne pozabim pohvalit, lep komplet je.

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja, noro lep prstan. Pa velik, pa v zeleni, pa čisto meni na kožo pisan. ;-) Jaz občudujem vse, ki so v stanju kaj iz fima narediti, kaj šele iz česa bolj zahtevnega. Jaz sem s temi rečmi čisto skregana.

    P.S.
    Lepo, da si spet nazaj!

    OdgovoriIzbriši
  7. Tele umetnije iz fima so noro lepe. Samo stoj in glej, pa te barve... Prava mojstrica si in naredila si fenomenalni nakit. Me prav zanima katera tamala to za, še kakašna tavelika ne, no vsaj jaz ne.Zato pa toliko raje gledam umetnije pravih mojstrov.

    OdgovoriIzbriši
  8. To s fotografiranjem mi je pa znano :) Moj dragi je postal uradni osvetljevalec in skače okoli s pravo fotografsko lučko, ki smo jo našli pri njih na podstrešju, jaz pa pritiskam in upam, da bo vsaj kakšna slika uporabna.Se vsaj zabavava :))

    OdgovoriIzbriši
  9. hudo hudo hudo lepo. barva je enkratna, sporočilnost pa zelo močna...

    OdgovoriIzbriši
  10. Uuuu, kaj je fajn! Ta zelena v kombinaciji s črno je enkratna.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  11. Poskusi z dnevno svetlobo. Sama sem najbolj zadovoljna ko fotografiram podnevi in brez fleša. Drugače pa, prava umetnica si. Kar koli narediš je prava umetnina in občudovanja vredno in tale tvoja zadnja kreacija je fantastična.....
    Lp!

    OdgovoriIzbriši
  12. Čudovit komplet! Ču-do-vit! Jaz tudi ponavadi ne rečem iz fima, ampak iz polimerne gline :D

    OdgovoriIzbriši
  13. zelo lep izdelek. Sem se pa nasmejala ob kruti resničnosti: a fimo je....

    OdgovoriIzbriši
  14. Ola!
    Si bla pa kreativna. Všeč mije oboje - vasica je prav luškana, tale obesekin prstan pa, ..... Dobr dobr. Mislim, da moram mal spustit svoj millefior in se lotit še česa drugega. Ampak vseeno pa nisi mogla ven iz svoje zelene, a ne?
    Pozdravček iz Fimolandije!

    OdgovoriIzbriši
  15. maja, saj SEM hotela rečt kolk je hudo, pa kako dobro zeleno je,

    sam mi tako zgleda kot da je

    iz FIMOTA?

    OdgovoriIzbriši
  16. Oooo hudonorodobra kombinacija barv :) mi je zelooooo všeč :)

    Včasih se mi malo stoži, da ne nosim nakita, ker takele stvari so pa noro dobre :)
    Sam kaj, ko bi pri meni pristale v predalu :(

    OdgovoriIzbriši
  17. Odličen je!
    Fotkat lahko prideš pa k meni, če se ti da vso kramo postavlajat pa pospravljat. Meni vedno čas zmanjka, pa na hitro s tamalim trotlcom škljocnem. Imam pa doma ta boljš fotoaparate, objektive, pripomočke... pa še profi fotografa. Kako že gre tista: kovačeva kobila je...

    P.S. Na mojem blogu sem ti nekaj pustila.

    OdgovoriIzbriši
  18. Mogoče si res porabila veliko časa za fotografiranje, ampak je pa izpadlo fantastično!

    Pokukaj na moj blog-sem te "pofočkala." :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Hi!:) Tanks for your comment. You have great works, so beautiful.
    Kisses

    OdgovoriIzbriši
  20. I would like to have ring like that, this tint of green is gorgeous!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.