sreda, 03. februar 2010

Čiv, čiv

Še vedno filc in druga v seriji denarnic. Tokrat mi je zadrgo zašila J. mama! Hvala! Ko sem se namreč zadnjič vrnila od Majde in začela raziskovati mojo staro mašino (dobila sem jo za osemnajsti rojstni dan in je že več kot polnoletna), sem ugotovila, da nimam prave tačke za zadrge! Malo sem eksperimentirala z drugimi tačkami in kaj hitro nehala, saj mi je bilo denarnic škoda. Tako sem se spomnila, da J. mama obvlada šivanje in res...zadrga je profesionalno všita!
Vseeno pa moram glede tega nekaj ukreniti. Denarnice je namreč tako zabavno delati, da bi bilo škoda zabavo opustiti samo zato, ker ne znam šivati zadrg. Sem že pomislila na ježke, pa ne zgleda tako lepo. Se bom že kaj spomnila...
Filc me še vleče, ampak zanimivo pa je, kako se vsako leto nekako ob istem času v moje možgane počasi seli moja prva ljubezen - poli. Od novembra do januarja me komaj pripraviš, da jo vzamem v roke. Vleče me papir, sedaj še filc... Včeraj sem že pogledala, kaj je novega na poli sceni in danes že skicirala prve ideje. Mord prihodnji teden, ko se vrnejo pašta mašine... Pregledala pa sem tudi že DVDje za silver clay ampak priznam, da čakam, da bom lahko za prvič z brenerjem delala zunaj. Ne bi rada zakurila cele hiše!

Lep dan!

Maja

20 komentarjev:

 1. Pri tebi se je lepo ustaviti, ne glede na to, kaj nas čaka :) Vedno je zanimivo napisano in krasen izdelek ob tem. Filcanje ti gre fajn od rok.

  OdgovoriIzbriši
 2. Eno šivanje zadrg te pa ja ne bo ustavilo, a ne? Bi bilo resnično škoda, ker so tile filcani izdelki tako prikupno lepi.

  OdgovoriIzbriši
 3. Tele tvoje kokice so pa tako zelo cart, da te ene zadrge res ne morejo ustaviti :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Se čisto strinjam s predhodnicami.

  OdgovoriIzbriši
 5. Joooj, tale filčika je pa res fina :)

  Mogoče se ti splača povprašati pri serviserju tvojega šivalnega stroja, če se da tačka dokupiti.

  Sicer pa jaz šivam kar z običajno, pa tudi gre čisto OK.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ful dobro pišče. Tudi fotkat je treba znat, bravo, predvsem pa je važno, kakšna je podlaga. Zlo dobr si se spomnila! Še tko naprej z denarnicami...drobiž imamo!

  OdgovoriIzbriši
 7. Ful dobro pišče. Tudi fotkat je treba znat, bravo, predvsem pa je važno, kakšna je podlaga. Zlo dobr si se spomnila! Še tko naprej z denarnicami...drobiž imamo!

  OdgovoriIzbriši
 8. Kok fina čiv-drobižnica :) bi ti pa tudi sama svetovala, da greš z eno od tačk do kake prodajalne šivalnih strojev ali pa servisa; bodo prav gotovo našli tačko za tvoj stroj.

  OdgovoriIzbriši
 9. Tvoje denarnice so pa prave mojstrovine in filcanje ti gre odlično od rok. Zelo lušten je tale ptiček.

  OdgovoriIzbriši
 10. čikntašel:)) kako simpatično... ne daj se ustavit, sej poli se da itak s filcem kombinirat;)

  OdgovoriIzbriši
 11. Super ti gre filcanje, kar nadaljuj, ko pa delaš tako lepe denarnice.

  OdgovoriIzbriši
 12. Kako dobra ideja s ptičko in denarnico. Dobro ti gre in ne dvomim, da ne bi obvladala tudi zadrg.

  OdgovoriIzbriši
 13. Sem najprej pomislila , kako lep ptiček.Ampak on je še uporaben- še ena super denarnica.Res ti filcanje laufa.Ampak jaz čakam tvoj poli, ahhhh to bo spet lepot:):):)

  OdgovoriIzbriši
 14. Kako mi je všeč, da ima denarnica obliko ptička. Zelo je lepa. Veš, da sem danes kupovala poli za narediti nekaj gumbov in sem mislila nate in tvoje krasne poli izdelke. Lepo, da bom spet lahko vzdihovala.

  OdgovoriIzbriši
 15. Česarkoli se lotiš, ti uspe, ni vrag, da bi te ena zadrga spravila iz tira. :-)

  OdgovoriIzbriši
 16. Full so lepte te denarničke. Take tople, da ti zlezejo pod koži v tem pustem dnevu in te grejejo pri srčku.

  OdgovoriIzbriši
 17. iiiiiiiiiii kakšna kokica:-)) Ali je ptič? Prav sladek je:-))
  Šivanje zadrge je pa res "mala malca" proti mečkanju volne, kar pogumno jih napadi!

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.