torek, 23. februar 2010

Year of the Dragonfly




...obstaja samo pri meni, sicer pa je letos po kitjskem koledarju leto Tigra. Kitajski horoskop nam za letos ne napoveduje nič dobrega, ampak na to se ne bomo ozirali... No, vsaj jaz ne... Če že mora kaj hudega priti, je bolje, da za to ne vem nič prej... Carpe diem, saj veste...
Baje vsakemu izmed nas prinaša močne spremembe. Ker pa je leto v znamenju tigra, ta pa simbolizira aktivnost, bi moral vsak stremeti k temu, da izkoristi dane možnosti, predvsem naše osebne in zelo posebne talente...Talenti... Ali imam samo jaz občutek, da se zbudim vsa polna idej in načrtov, a ko pride tisti hipec časa, ko bi lahko kaj naredila, je moja glava prazna, volja ničelna? Ponavadi sem še na poti domov vsa evforična, kaj vse bi naredila, potem pa nič... Samo prekladam... Najbrž je krivo vreme, se tolažim... Kar nimam tiste prave iskrice... Predolgo traja že to svetobolje...

Sicer pa so kačji pastirji zame ene najbolj prefinjenih živali. Ko smo šli veslat na Kolpo, so mi bolj kot vse pripetije ostali v spominu prav kačji pastirji in njihova indigo modra krila, ki pod koti lovijo kovinsko zeleno barvo, ta pa indigo spreminja v kovinski odtenek. Magično... Pogosto simbolizirajo dušo izgubljenega...

Vseeno carpe diem...

Maja

21 komentarjev:

  1. Hm... poznam občutek, ko imaš tisoče idej, za katere v tistem hipu nimaš časa podrobneje razmišljati, kaj šele jih uresničiti. Ko pa čas pride, pa , kot si rekla, ni več tiste evforije oz. se ti ideja kar ne zdi več tako special. Za vrnitev v stanje evforije pripročam zeleni čaj z vanilijo in cimetom, vedro kave ali tablico temnega Lindta. Oh, pa kaj mi je... make it two bars of chocolate;) Zopet ti je uspelo, dragonflies so res magična bitja - vedno objeti v tišini, a hkrati glasni v svojih čarobnih barvah. Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kot bi opisovala moje današnje počutje. Full sem imela planov kaj vse bom naredila danes, sedaj pa v sede na pol spim in premišljujem, če ne bi šla kar za čez noč spat.

    Ko pa sem prebrala, da je Tirgovo leto (tudi rojena sem v tigrovem letu) in da to ne obeta nič dobrega, mi je postalo jasno zakaj imam "polno" glavo - vsega.

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam s tabo, da je treba izkoristiti vsak dan posebej.
    Z energijo, idejami in njihovo realizacijo imam pa tudi jaz probleme. Mogoče je res krivo vreme. Sicer se nam pa kmalu obeta sonček.

    Kačji pastirji so pa prelepi.

    OdgovoriIzbriši
  4. sicer kačji pastir ni moj top mrčes, ampak tele tvoji so mi pa prav simpatični :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mi zveni znano, da je glava polna idej, ko je potrebno kaj narediti pa nič. Sedaj sem si ideje začela risati in blokec je vse bolj poln, jaz pa nič bolj produktivna. Bo bolje.

    Kačji pastirčki so zelo sipmatični. Washi papir je eden izmed mojih najljubšihh papirjev, a nikoli ga ne znam lepo vkomponirati v izdelek.

    OdgovoriIzbriši
  6. Lepo si naredila in še lepše napisala.
    Očitno je danes tak dan, ker je tudi mene čisto povozilo. Celo zadremala sem.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ljubki so in krasne barve in v naravi so res čudovitih lesketajočih barv - tudi jaz sem jih lani opazovala ob enem potočku na Dolenjskem - prekrasna krila imajo ...

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši
  8. Definitivno je danes tak dan :-) Kaj vse sem imela v planu ... še včeraj zvečer polna idej, kako bom izkoristila 'home alone' dan. Potem sem pa pol dneva prekladala material po mizi, pol dneva pa sebe po stanovanju :-)

    Tvoji kačji pastirji so prekrasni. Sama jih pa ne marama preveč - slabi spomini še iz vrtičkarskih sprehodov ob Krki :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. tale občutek pa poznam. ko zvečer razmišljam, kaj bi naredila ali pa na sprehodu imam zmeraj polno idej, ampak potem, ko hočem kaj narediti ni nič.
    pri vseh so taka obdobja, ampak slej ko prej jih je konec=)
    imej se lepo. želim ti navdiha.

    OdgovoriIzbriši
  10. Nežni in prefinjeni, tudi mene fascinirajo, sploh ko jih včasih polet opazim na domačem dvorišču :-) in se sprašujem od kje so zatavali :-)
    Mahmh jaz sem danes bila neverjetno aktivna, mogoče zato, ker imam od jutri tudi jaz počitnice :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Krasni so in lepo si jih ujela v okvirčke.
    Se pa strinjam s tabo, tudi sama nisem tista, ki bi za vsako stvar letala k šlogarci, pravzaprav še pri nobeni nisem bila, pa s tem ne mislim reči, da so larifari. Veliko mojih kolegic so napovedale neverjetne stvari, ki so se uresničile. Ene res znajo ;)
    Sama pa se raje prepustim toku, ki mi prinaša kar potrebujem.
    Vse hude stvari, ki se nam zgodijo, pa so tako naše učne ure ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Berem, tvoj zapis in komentarje vse h pred mano, pa se mi zdi kot da bi nas iz istega predala vzeli. Veliko idej, a če jih ne začneš uresničevati v istem trenutku...jih povozi čas. Jaz imam največjo možgansko eksplozijo zvečer, v poznih večernih urah ali tik preden zaspim.
    Še dobro, da so blogi,da tu in tam še kaj naredimo za objavo.Tako nas potegnejo iz melanholije sivih dni.
    Tvoji pastirčki so luštni.
    Mädchen für Alles

    OdgovoriIzbriši
  13. joj, kako je pa tole lepoooo! ravno prav elegance, odlične kompozicije, vse prečiščeno... komplimenti!
    in - carpe diem, Maja :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Tvoji kačji pastirji so fantastični.Na njihovih krilih se prav tako lepo igra svetloba, kot na pravih v naravi.

    Ja , ja krivo bo vreme:):)

    OdgovoriIzbriši
  15. Čudoviti kačji pastirji.
    Tudi meni se zadnje čase dogaja, da imam dopoldan polno glavo idej, še skicirko kdaj ven privlečem za pavzo (samo ne šefom povedat) :)), popoldan pa nič.. niti skiciranega se mi ne da končat, fimo malo pomečkam, prestavim papirčke.. in to je to. Rezultat konec današnjega dne? Nič.. pripravljena oblačila za jutri, ker se mi obeta zanimiv dan.

    OdgovoriIzbriši
  16. Jaz se včasih par dni držim stran od vsega materiala, ker niti ideje nimam kaj šele, da bi kaj ustvarila :)
    Moram pa biti vsaki dan v službi domiselna in polna idej, s katerimi "zamotim" svojo skupino. In potem sanjam še ponoči :)Ja, čuden je ta ustvarjalni svet :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Čaki, čaki, čaki. A ti slučajno praviš, da izkoriščam jaz svojo obilico dela za izgovor, ker sem se zataknila pri izvajanju neštetih zamisli, ki se mi pletejo po glavi? Hmm, grem v kot in razmišljat.

    OdgovoriIzbriši
  18. Wau, kako so lepiiii!
    Tisti del o tem, kako si v nekem trenutku prigovarjaš, kaj vse boš napravila, potem pa prideš domov in ni več energije, pa tudi jaz poznam.
    Prav v teh dneh imam obdobje, ko bi mi bilo še pred TVjem težko sedet in gledat. In tudi jaz si prigovarjam, da je to zaradi spremembe vremena .. presneto, že celo zimo me daje pomladna utrujenost!

    OdgovoriIzbriši
  19. Majči super so ti uspeli tile kačji pastirji. Še posebej so mi barve všeč.
    Drugače pa ja prisluhnit moramo sebi in samo sebi in carpe diem definitivno drži!;)

    OdgovoriIzbriši
  20. Spet je zmagala tvoja prefinjenost. Prekrasni so ti pisani kačji pastirji, ki letajo po belem papirju.

    Tudi jaz ne bom razmišljala kaj nas čaka slabega, kajti čaka nas tudi veliko lepega in tega se veselim.

    OdgovoriIzbriši
  21. :) kačji pastirji :)
    nikoli ne bom pozabila, kako sva s sestro v otroških letih ure in ure presedeli ob potoku in jih opazovali :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.