sreda, 19. januar 2011

Še smo tu




Včasih sem imela občutek, da je januar najbolj zoprn in dolg mesec. Turoben in siv, v katerem čas leze počasi. Letos se je moje prepričanje obrnilo na glavo. Sploh ne vem, kam gre čas, vem samo, da pride jutro in kot bi mignil je že večer. Pa saj dobro poznate te občutke... Malo sem bila potolažena, ko sem se po tednu dni vsedla za računalnik in videla, da nisem edina, ki ustvarjalno hiberniram. Pa saj paše, tudi muze se morajo spočiti in nabrati moči za nadaljno ožemanje.
Mravljica je v svoji objavi zapisala, da se molk najraje prekine z nečim vijoličnim! Pa se ji pridružujem! Mene vijolična prav preganja, zgornji blokec je bil naročilo, ki sem ga še dolgovala, pa še nekaj vijoličnega me žuli. Tudi to še ugleda luč.

Namenila pa sem vam še sporočilo, ki sem ga na jambo plakatu srečala ta vikend. Tako me je spravilo v dobro voljo, da ga namenjam tudi vam! Fotografija je bolj borna, ampak stena je bila zavita, svetloba nemogoča, pri meni samo moja trotelica... Pa vseno, sporočilo ima globok pomen:)

Imejte se radi!

Maja

17 komentarjev:

  1. Zelo lep dnevnik, ni videti, da bi imela kakršnekoli težave z vijolično.
    Ja, tega januarja bo tik-tak konec. Res mi ni všeč to, kako z leti čas vedno hitreje teče. Pa tako sem se včasih smejala mojim tetam, ko so se pritoževale nad tem. Me zanima, če bi se začela predajati dolgočasju in nehala ustvarjati ... pa bi samo posedala okrog, a bi se mi čas vlekel, ali bi tekel enako hitro? Pojma nimam, pa mislim, da tudi nikoli ne bom izvedela ;)
    Lepo bodi in hvala za fotko, je nasmejala tudi mene.

    OdgovoriIzbriši
  2. ojla .. tale violični je čudovit, itak so pa vse tvoje stvaritve lepe .. plakat pa ...;)))))) GOVORI SAM ZASE ..A NE

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, sem te že pogrešala :) Kar dolgo te ni bilo na spregled.
    Vijola blokec je super. Sploh pikasti razcepki na sredini rožic so kjuti.
    Plakat je tudi mene spravil v dobro voljo. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj Maja sem mislila, da smo meni čas ta Januar leti kot bi ga en v rit suval. No pa sej je prav, ker sicer nisem prav navdupšena nad januarji.

    Bodi lepo!

    OdgovoriIzbriši
  5. O, Maja, lepo, da je vse v redu.
    Plakat je nasmejal tudi mene, hvala! Morali bi ga obesiti v vsak delovni prostor hehehehehe.

    OdgovoriIzbriši
  6. vijolična mi je zadnje čase prav simpatična barva in lepo si kombinirala, krasen dnevnik je nastal.
    Tale januar je res čuden - spet preganjamo viruse, pasem lenobo, ustvarjalnega navdiha ni od nikoder....mogoče bo spomladi boljše. Mogoče!
    :-)))) plakat je dober, sploh zadnji stavek je upoštevanja vreden:-))))

    OdgovoriIzbriši
  7. Blok je prekrasen. Prejemnica je bila navdušena.

    Plakat pa me je takoj prestavil na mesto, kjer si ga slikala. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Dobro si rešila 'zagato' in 'večni spor' z vijolično. Kot sem že napisala pri Mravljici, očitno nas december ustvarjalno toliko izčrpa, da je potem potreben premor. Lepo si napisala, da se muze morajo odpočiti. Meni je prav smešno, kar se mi dogaja. Imam ideje, narišem jih na papir, ampak enostavno se mi ne da vsest za ustvarjalno mizo in prijet v roke škarij in papirja. Dobro vem, da ko bom začela, se bo odprlo, samo ta korak še ne zmorem. Pa se ne jezim, ampak uživam v počitku. To misel s plakata pa si velja zapomniti :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja res nas je veliko, ki se v tem mesecu malo smukamo okrog vogalov in le z daleč opazujemo utvarjalni kupček.Če ne gre zdaj, bo pa čez nekaj časa...menda. Kadar takšno stanje predolgo traja,se kar malo ustrašim, da je šla ustvarjalna muza čez ocean na dopust.:)
    Bo že! ♥

    OdgovoriIzbriši
  10. Tudi jaz vem, da nimaš težav z barvami. Beležka je dodelana v nulo. Plakat pa - hahaha. Januar - beži, pa veliko sem že naredila, celo leto se bom potem šlepala na to, da je bil dober...

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lep dnevnik, ki spet pove, da nisi prav nič skregana z vijolično. Mogoče imaš le malo strahospoštovanja do nje,kot veliko nas.
    Januar pa.... sem letos brala da tudi januarji niso več takšni,kot so bili. Kaj vem. Ker živim dokaj enolično življenje,niti tako grozno ne opazim teh razlik.

    OdgovoriIzbriši
  12. O Maja, lepo te pozdravljam! Kako zanimivo, nekoga sploh ne poznaš, pa ga virtualno pogrešaš...Tvoja objava me je zato zelo razveselila. Izgled in sporočilo dnevnika sta čudovita, sporočilna še bolj. Vsebina plakata pa, - kako naj vendar sporočilo integriram v svoje življenje? Hvala ti zanj. Bodi lepo! :))

    OdgovoriIzbriši
  13. Dober plakat, ni kaj. :)

    Čeprav ti misliš, da ti, mi vidimo, da ti prav čisto nobena barva ne dela prevelikih preglavic, ker prav vsi izdelki zelo dobro skombinirani in vsi zelo lepi. je pa luštno včasih imeti kakšen manjši izziv, si potem bolj ponosen na svoje delo.

    OdgovoriIzbriši
  14. Prefinjen, spomladanski mi je tale dnevnik. Lahkoten in svež. Meni je pa januar super predvsem zato, ker se počutim lahkotno, ko konec decembra odložim vso tisto navlako celega leta. Čeprav mogoče ne ustvarjam toliko, pa se mi zdijo ideje bogatejše in sveeežeeee. Paše.
    Ja, tako sem se že navadila na tvoj blog, da me kar zaskrbi, če se dlje časa ne oglasiš. Vedno se razveselim tvojih misli in zapisov.
    PS: hvala tudi za (poučen) komentar na mojem blogu. Si me res opozorila, da ne zaidem. Hvala, da si si vzela čas.

    OdgovoriIzbriši
  15. Spet ena super lušna beležka in očitno se moraš spoprijateljit z vijolično ;)
    Tudi moja muza je počivala in sem jo lepo pustila na miru. Nobenega presinga. Pa se je lepo sama vrnila. Saj to je to, ustvarjam za svojo dušo, ne zato ker moram ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Maja, kakšen sproščujoč prispevek. po dolgem in napornem dnevu mi je prav prielegel tale tvoj prispevek.Da te vijolična obremenjuje mi ni najbolj jasno, ko pa ustvarjaš ravno iz nje take čudovite izdelke. Plakat pa- ne rabi komentarja. vse dobro.

    OdgovoriIzbriši
  17. a je kdo kaj slišal o januarju, ki se vleče kot kurja čreva? že dolgo ne? ha! če pa leti ko sneta sekira.

    lušten blokec. urejen, kdo ve, če tudi za urejeno vsebino :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.