četrtek, 14. januar 2010

Bratec in sestrica







Vem, spet blokci... Ampak sploh ne morem ven iz njih. Vsakič, ko kakšnega naredim, se mi v glavi porodi sto novih idej. Tokrat sem uporabila dva suha filcana srčka, ki sem ju naredila predvčerajšnjim. Najprej je v glavi nastal črtast notes, potem pa se mi je pri kombiniranju zdelo, da srček tako dobro paše samo na enobarvno podlago, da sem naredila še "bratca". Gumbi so iz "domače peke", iz polija sem jih naredila že prejšnji teden. Prav uživala sem pri tem in prav fajn kariero bi lahko naredila kot "gumbarka":)

Čas, ko moram nazaj v službo se neusmiljeno približuje. Priznam, da mi je "bolniški" januar zelo prijal. Umirila sem se, iz sistema nekako sčistila stres prejšnje službe. Sedaj, ko se opazujem, šele vidim, kako uničena sem bila. Nisem se bila več sposobna pristno zabavati s Tejem in uganjati norčije. Za to sem bila vedno preveč utrujena. Pri igri z njim sem bila zadnje čase pogosto kar nekako odsotna. Razlika je očitna. Tudi pri ustvarjanju se pozna. Ideje kar letijo iz mene, prej sem včasih morala za njimi kar globoko brskati. Pa se človek spet vpraša: ali je bilo vse to vredno. Ja, bilo je. Tako vsaj sedaj vem, da tega nočem nikoli več. Želim uživati v preprostih stvareh, se vsak dan smejati, malo ustvarjati in se veliko pogovarjati!

Maja

26 komentarjev:

  1. ooo, kako krasne knjigice delaš, res se jih ne naveličmo, nooo :)
    in filcan srček prav prikupno izpade. včasih sem tudi jaz ogromno filcala.

    mi je pa všeč, da si takole pozitivna. fajn te je brati :) lep pozdravček tudi teju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tvoje knjigice su prelijepe..a isto tako filcana srca i dugmići.
    Drago mi je da si dobro i da nastavljaš s radom...
    Svaka ti čast!!!Bravoooo!
    LP
    Phoenix

    OdgovoriIzbriši
  3. Super za knjigici, srčka, gumbka , ideje in velik super zate.Sem prav vesela!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepo, toplo napisano. Da o čudovitih stvaritvah sploh ne govorimo! Če mi že tak zveščič ne bi prišel pod roke, bi bila presrečna s srčkom, no, ali pa s tini mini gumbkom. Si me spomnila, da si moram tudi jaz izdelati kakšno priročno zalogo ročno narejenih gumbov...

    OdgovoriIzbriši
  5. Maja,

    tvoji idelki so res krasi. Tako preprosti, tako čisti. Noro.

    Tudi sama se danes sprašujem, če je vse skupaj res vredno. Graranje v službi mislim. Pa saj imam v svoji neposredni okolici dokaz, da se da tudi drugače. Pa se sprašujem, če sem tak tip. Ne, mislim, da ne.

    Sej jutri je sobota. Sigurno so kje v bližinji Kranja potegnili tekaške proge in bom dan prebila na zraku in med prijetnimi ljudmi in bo bolje. To je moja današnja vzpodbuda.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  6. Bratec in sestrica sta čudovita. Tile srčki so tako nežno, mehko puhasti :) In gumbki - se mi zdijo kot majhni piškotki :) In še šivala si! Superca.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovita sta!
    In še bolj kot to, je super, da se popravlja tvoje počutje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ti še kar nadaljuj s temi blokci, ker so res prečudoviti, spet tako dovršeni in lepo obdelani. Zelo dobro ti gre od rok to filcanje in gumbi so res originalni. Me zelo veseli, da si uspela predelat stare zadeve in si pripravljena, da začneš znova, vendar z veliko več izkušenj. Želim ti vse dobro in le na plano z idejami, ki ti rojijo po glavi :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. ti kar nadaljuj z blokci, odlično ti gre.m

    OdgovoriIzbriši
  10. Te tvoje knjigice so tako lušne in ne morem ti povedat kakšne lušte mi delaš z njimi. ;)
    Ti suho filcani izdelki so mi španska vas. Videla sem že izdelavo filcanih izdelkov z vodo in milom, to pa ...
    Gumbki pa so zakon ;) Jaz bi naročila 3.
    Vesela sem zate, da si se umirila in znebila stresa. Sami se sploh ne zavedamo v kakšnem stresu živimo. Vsi bi si morali vzeti več časa zase in za svoje. Kako že reče Bina Š.Ž.: za muco časa ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Maja, koliko lepih blokcev si že naredila. Ustvarjanje je krasna oblika meditacije, a ne?

    OdgovoriIzbriši
  12. Spet čudovite umetnije! Najbolj mi je všeč, ker znaš sama tako krasno izdelati detajle - kot so npr. gumbi, srček :)

    Sicer pa je res tale sedanji sistem nas preveč priganja in nimamo časa (včasih si ga tudi ne vzamemo) za pogovor in čas zase. Se je smiselno izčrpati za službo - in potem ne najdeš energije za svoje bližnje? Ne, ni vredno. Tudi jaz vedno bolj razmišljam o tem, da ostanem doma.
    Sem bila predlani na istem kot ti (zdaj pa imam 2 mesečnega škratka). Želim ti, (ne da pozabiš - ker se pozabiti ne da) ampak, da se posloviš od svojega sončka in verjameš, da je bilo tako za vse najbolje. Super je, da si zaposlena z ustvarjanjem in tako črpaš novo moč :) Še veliko krasnih izdelkov!

    OdgovoriIzbriši
  13. Bratec in sestrica, čudoviti par!
    In super, da si razčistila, tudi meni včasih kdo reče, če sem zadovoljna s tem ka rimam ( v službi) pa rečem, sem in nimam nobene želje po kakšnem norem napredovanju, ker vem, da mi ostaja čas popoldan za vse kar rada počnem.Pa ne samo čas, tudi volja, živci, ideje...vse.Naj takšno stanje traja in traja :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Krasen parček! Ta srca pa delujejo tako mehka, da bi se jih kar dotaknila. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Krasen parček si ustvarila. Zelo lep papir in všeč so mi šivi, pa gumbki so carski in srčki.

    v tem norem tempu pa nam vsem primanjkuje časa. In vščasih, ko me preblisne kaka nora ideja, se spomnim na tole misel: zmanjšajte svoje želje in dosegli boste duševni mir; povečajte svoje želje in končali boste v norišnici ...

    OdgovoriIzbriši
  16. Blokec, ki je popoln, da si v njem zabeležiš vse ideje,ki ti rojijo po glavi. Škoda bi bilo, če bi pozabila že na eno samo.
    Srčka in gumbka naredita piko na i in blokca naredita noro luštna.

    Mi je všeč, da se preizkušaš v različnih tehnikah. Seveda že z navdušenjem pričakujem kdaj bo nastalo kaj iz srebrne gline. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Izkoristi dokler imaš toliko idej in dokler ti čas opušča. Če to delaš za svojo dušo :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Suho filcanje - pojma nimam kaj je to zaena "žvau", ampak izgleda pa noro dobro!

    In tudi jaz sem navdušena nad vsemi detajli na tvojih izdelkih, prav čarobni so.

    OdgovoriIzbriši
  19. super paše tale filcan srček in z "domačim" gumbkom, ki je pika na i

    OdgovoriIzbriši
  20. ja. ne moreš iz blokcev, očitno pa tudi iz filca kmalu ne boš mogla (sem te že ob rožici imela na sumu;) ) :) a ni zanimivo, kombinirat tole vse... ni meja. kot jih ni v odločitvah, ki nam vrnejo nas same. luštno te je brat.

    OdgovoriIzbriši
  21. Prekrasni knjigici!
    Lepo, da si znala prisluhniti sebi in "spremeniti" življenje sebi in najbližjim v prid.

    OdgovoriIzbriši
  22. Zelo srčkani blokci, prava mojstrica. Za naprej pa ti želim čimveč lepih sončnih dni in vse dobro :-))

    OdgovoriIzbriši
  23. Maja ti imaš meni najlepši stil. Z užitkom si pogledam tvoj blog!! Vse narediš z okusom. Nikoli ne narediš kičastih stvari, ampak res vse krasno izpade. Všeč so mi ti rjavi toni, star videz!
    Bind it all napravica pa bo tud moja mogla postat!!

    OdgovoriIzbriši
  24. ni treba nehat z blokci...so čudoviti :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas!! Vaše spodbude mi veliko pomenijo.